Мобільний вигляд веб сайту

Для переходу по меню потрібно лише натиснути на нього.

Головна

Життя гімназії

Прозорість та інформаційна відкритість закладу

Булінг

Про нас

ЗНО

ДПА

Новини

Контакти

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЯМ

Сергій Михайлович Бондарчук

Для розкриття пунктів меню натисніть на галочку > справа

5 освітніх ініціатив, про які варто знати кожному вчителеві
  • Зареєструватися

Пропонуємо до вашої уваги кілька проектів, які покликані зробити професію вчителя більш захопливою і водночас вирішують конкретні проблеми, з якими освітяни зіштовхуються повсякдень. Вони пропонують не лише альтернативні рішення, приклади й корисні матеріали, а й будують спільноту для обміну досвідом між проактивними вчителями та громадськими активістів зі всього світу. Дуже часто ініціаторами таких водначас простих і ефективних ідей стають саме вчителі. Ми сподіваємось, що серед наших читачів будуть чи, можливо, вже є засновники не менш цікавих проектів.

Khan Academy – освітня організація, яку в 2006 році створив випускник МІТ і Гарварду Салман Хан. Все почалося з того, що працюючи фінансовим аналітиком, він дистанційно ще й викладав своїй кузині математику. Коли знайомі почули про це, то теж захотіли долучитись до таких безкоштовних курсів Салмана. Коли запитів стало забагато, Салман Хан вирішив відзняти урок на камеру і викласти в  Youtube. Завдяки своїй доступності і простоті відео стали дуже популярними. Так і виникла ідея створити Академію.

На сайті Khan Academy ви можете знайти тисячі безкоштовних мікролекцій з математики, хімії, історії, фізики, мистецтва, тощо. Ці відео-лекції зараз перекладають і на українську мову, тому деякі з них вже можна знайти за посиланням https://uk.khanacademy.org/.

Donorschoose.org – краудфандингова платформа для шкільних проектів, ініційованих вчителями у CША. Засновником проекту є вчитель історії Шарль Бест, який постійно мусив витрачати власні кошти на обладнання у своїй школі в Бронксі. Тому в нього з’явилась ідея сайту під фінансування шкільних проектів у 2000 році. Спершу там зареєструвалось 10 його колег зі своїми проектами. Бест таємно пересилав гроші на на рахунки проектів на сайті і його друзі почали говорити, що це працює, і ініціатива дійсно запрацювала!

67 % американських шкіл мають хоча б одного вчителя, який знайшов фінансування для свого проекту на платформі.

У 2015 році шкільні проекти на сайті зібрали 59,8 мільйонів доларів! Ця сума надзвичайно велика. І беручи до уваги той файкт, що 82% проектів на платформі саме для шкіл з низьким рівнем фінансування чи з неблагополучних районів, можна тільки уявити, який вплив має ця, на перший погляд, дуже проста ідея!


Teach for America – ще один приклад, який показує силу єднання небайдужих людей задля блага своєї країни. Проект виник у 1989 році. Засновниця Teach for America мала на меті об’єднати найкращих випускників американських університетів, аби ті викладали і змінювали освітнє середовище в школах у неблагополучних і бідних районах країни. У грудні того ж року Венді вдалося зібрати 100 студентів, які стали першими агентами змін і заклали фундамент для успішного старту проекту. Цифри і вплив проекту просто вражають: охоплено 52 регіони країни, понад 520 000 студентів стали учасниками програм і вже є більше 42 000 випускників по всій Америці.

RoboBraille – Robobraille конвертує текстові файли на такі формати, як текст шрифтом Брайля, mp3, аудіо-книги і електронні книги, щоб люди з різними вадами зору мали доступ до навчальних матеріалів. Проект виник у 2004 році в Данії і щоденно обслуговує 1-2 тисячі користувачів. Конвертер доступний кількома європейськими мовами і арабською.

Teachers pay Teachers – проект, який започаткував вчитель із Нью Йорка Пол Едельман.  Він побачив, скільки зусиль, часу та ресурсів вчителі витрачають на створення уроків і матеріалів щодня, тому він вирішив скерувати цей потенціал у правильне русло. Так виникла ідея вебсайту “Вчителі платять вчителям», де освітяни зі всіх куточків світу розміщують свої матеріали, спілкуються, шукають натхнення, ще й мають додатковий заробіток за свою плідну працю і креативність.

На сайті зареєстровано 3,5 мільйони активних користувачів і вчителі-автори унікальних матеріалів від початку заснування ресурсу вже заробили 175 млн. доларів.

 

 

 

Категорії сайту

Головна

Життя гімназії

Прозорість та інформаційна відкритість закладу

Булінг

Про нас

ЗНО

ДПА

Новини

Контакти

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЯМ

Сергій Михайлович Бондарчук

  • fr-FR
  • English (UK)

Контакти

  • вул. Ессенська, 4,
    м. Старокостянтинів,
    Хмельницька область, 31100
  • (03854) 4-57-96
  • Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.