Мобільний вигляд веб сайту

Для переходу по меню потрібно лише натиснути на нього.

Інформація

Про нас

ЗНО

ДПА

Життя гімназії

Для розкриття пунктів меню натисніть на галочку > справа

Річний звіт про діяльність НВК за 2016-2017 н.р.
  • Зареєструватися

Аналіз

навчально-виховної та

науково-методичної діяльності

Старокостянтинівського

навчально-виховного комплексу

«Спеціалізована школа І ступеня, гімназія»

Старокостянтинівської міської ради

Хмельницької області

імені Героя України Сергія Михайловича Бондарчука

за 2016-2017  навчальний рік

Річний план    Старокостянтинівського  навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа І ступеня, гімназія»  Старокостянтинівської міської ради  Хмельницької області імені Героя Ураїни Сергія Михайловича Бондарчука складений на діагностично-прогностичній основі з урахуванням особливостей учнівського контингенту, творчого потенціалу вчительського колективу та наслідків роботи за минулий 2016-2017 н.р.

Керуючись положеннями Конституції України, законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», Національною державною програмою «Освіта», державною програмою «Вчитель», Національною доктриною розвитку освіти, обласними освітніми програмами, міськими програмами, нормативними документами Міністерства освіти, молоді та спорту, гімназійною програмою «Обдаровані діти», заклад спрямовує роботу на реалізацію науково-методичної теми «Формування ключових компетентностей успішної особистості засобами інноваційних освітніх технологій». Робота над означеною темою активізувала діяльність кожного вчителя, керівника гуртка, сприяла підвищенню рівня їхньої професійної підготовки.

У 2016-2017 н.р. діяльність НВК спрямовувалася на виконання та практичну реалізацію завдань розвитку галузі освіти міста, державної освітньої політики, міських, обласних програм розвитку освіти.

Навчально-виховний процес організований відповідно  до Статуту закладу, навчального та річного планів роботи на 2016-2017 навчальний рік.

Реалізація інваріантної і варіативної складових навчального плану здійснювалося за Державними та регіональними програмами.

У закладі  створено належні умови для забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітей шкільного віку.

У 2016-2017 н.р. у Старокостянтинівському навчально-виховному комплексі «Спеціалізована школа І ступеня, гімназія»   функціонувало 35 класів, у яких навчався 901 учень. У тому числі, 8 учнів були охоплені індивідуальною формою навчання, одна учениця, яка навчається у США по програмі обміну FLEX, зарахована на екстернатну форму навчання. У 29-ти класах НВК поглиблено вивчалася  англійська, німецька, українська мови або інформатика.

У шести групах основної школи забезпечено допрофільну підготовку: з іноземної філології (2 групи), української філології (2 групи) та інформаційно-технологічна допрофільна підготовка (2 групи).

Школа ІІІ ступеня носить профільний характер. З п’яти груп VІ,VІІ курсів  (10,11 класи): 1 група має профіль іноземної філології; 2 групи – української філології; 1 клас – інформаційно-технологічний і 1 – з поглибленим вивченням окремих предметів. На новий 2017-2018 н.р. набрано  три перших класи початкової школи (89 учнів), три групи першого курсу( дві групи – допрофільна підготовка з іноземної філології, одна група – допрофільна підготовка з української філології), у яких на сьогодні – 86 учнів. Планується набір учнів на VІ курс з профільним навчанням іноземної філології.

Якість освітнього процесу забезпечував педагогічний колектив із 74-ьох основних працівників, у тому числі  - 6 молодих спеціалістів. Середній вік педагогічного колективу – 40-45 років.

Фаховий потенціал  учителів  закладу має тенденцію до зростання, про що свідчать і атестація педагогічних працівників

( у 2017 р. двом учителям закладу – Уланівській-Нич Л.М. та Герасимчук І.М. – присвоєно педагогічне звання «Вчитель-методист»,  двом учителям – Воробчук Г.І., Цимбалюку В.В.  – педагогічне звання «Старший вчитель), і  участь наших учителів у міській виставці педагогічних інновацій  (уч. Мартинюк О.М., Перепічка І.В., Герасимчук І.М., Григорчук В.В., Янович Н.В., Воробчук Г.І., Стельмах С.С., Проказюк Л.І., Мудрик Н.Г., Анікін О.М., Кузьмін О.С., Уланівська-Нич Л.М., Дидик І.І., Суходольська І.Ю., Гуменна О.В., Заграй і.С., Кущик Т.В., Демчинська К.Й., Загоруйко Ю.А., Кравець Г.Л., Літнарович К.В., Бачинська Н.І., Омельчук А.Є., Баришева А.В., Цимбалюк В.В., Печеркін О.В., Слобода Л.М., Цудзевич С.В.), і дипломи обласної виставки педагогічних інновацій (вч. Шкребтій Л.В., Мудрик О.І., Лахманюк Т.В., Герасимчук І.М., Печеркін О.В., Скора Т.Г., Слобода Л.М., Яцюк А.М.) , і форми популяризації власного педагогічного досвіду через участь в обласних конференціях (уч. Проказюк Л.І., практичний психолог Цудзевич С.В.),  друк робіт у фахових періодичних виданнях ( уч. Мудрик О.І., Герасимчук І.М.) та на освітянських сайтах (уч. Анікін О.М., Цимбалюк В.В., Мартинюк О.М.)

Одним із пріоритетних напрямків діяльності нашого закладу є забезпечення якості освітніх послуг. Про їх високий рівень сьогодні свідчать результати зовнішнього незалежного оцінювання наших випускників.

Одним із актуальних завдань, які стоять перед педагогічним колективом Старокостянтинівського навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа І ступеня, гімназія» Старокостянтинівської міської ради Хмельницької області імені Героя України С.М.Бондарчука, є цілеспрямована робота зі здібними і обдарованими учнями. З метою виявлення і підтримки обдарованих учнів проводиться систематична робота психологічної служби, діють міжшкільні факультативи (наприклад, з програмування), предметні гуртки, гімназійне наукове товариство.

У закладі створені належні умови, що сприяють розвиткові дитячої обдарованості. Розроблено гімназійну програму «Обдаровані діти», наявний банк даних обдарованих дітей.

Гордістю  закладу є щорічні призери ІІ (міського), ІІІ (обласного) етапів Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін, завдяки яким Старокостянтинівський НВК впевнено займає найвищу позицію серед шкіл міста.

У 2016-2017  навчальному році скарбницю наших перемог поповнили 22 учні, які вибороли призові місця у ІІІ етапі Всеукраїнських олімпіад: з інформатики – 7 призових місць (одне з яких – І-ше); з англійської мови – 4, німецької мови – 4; з української мови та літератури – 2; хімії – 2; трудового навчання – 2; астрономії – 1 призове місце.

• Величко Тамара – українська мова і література – ІІ місце (вч. Стельмах С.С.)
  • Фабрикіна Вікторія – українська мова і література – ІІ місце (вч. Фабрикіна І.В.)
  • Ніколайчук Богдан, Шевченко Діана – англійська мова – ІІ місце (вч. Уланівська-Нич Л.М.)
  • Миронюк Костянтин – інформатика – І місце (вч. Вапнічний С.Д.)
  • англійська мова – ІІ місце (вч. Боднар Л.М.)
  • Вакарєва Марія – англійська мова – ІІ місце (вч. Дидик І.І.)
  • Борищук Валерія, Загурська Аніта – німецька мова – ІІ місце (вч. Омельчук А.Є.)
  • Лященко Влада – німецька мова – ІІ місце (вч. Поліщук С.О..)
  • Бучкарик Діана – німецька мова – ІІІ місце (вч. Поліщук С.О.)
  • Шуляк Нкіта, Савчук Андрій, Нечипорук Владислав – інформатика – ІІ місце (вч. Вапнічний С.Д.)
  • Куц Андрій, Гуменчук Артур – інформатика – ІІ місце (вч. Шевчук О.В.)
  • Юшкевич Олександр – інформатика – ІІІ місце (вч. Вапнічний С.Д.)
  • Рябчун Мар’яна, Крещенецька Іванна – хімія – ІІІ місце (вч. Шуляк О.О.)
  • Комара Тетяна – трудове навчання – ІІ місце (вч. Слобода Л.М.)
  • Гуменний Іван – трудове навчання – ІІ місце (вч. Паламарчук В.В.)
  • Ніколайчук Богдан – астрономія – ІІІ місце (вч. Хмельовська Ж.І.)

Серед вагомих здобутків нашого колективу – перемога учнів у предметних конкурсах: в обласному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т.Шевченка, Міжнародного конкурсу з української мови імені П.Яцика, Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості (номінація «Література»), в обласних заочних конкурсах МАН, в обласних Internet-олімпіадах, у Всеукраїнському турнірі юних інформатиків, Всеукраїнській студентській олімпіаді з програмування, у Всеукраїнських змаганнях «Старти надій», у масових предметних конкурсах «Левеня», «Кенгуру», «Колосок», «Соняшник», «Бобер», «Кришталева сова», «Патріот». І за кожною дитячою перемогою стоїть щоденна вчительська праця.

Обласні предметні олімпіади

• Internet-олімпіада з програмування: учень 62 групи Миронюк Костянтин (вч. Вапнічний С.Д.)
  • Internet-олімпіада з математики: учні 42 групи Крещенецька Іванна і Пінчук Максим (вч. Загоруйко Ю.А.)
  • Заочний конкурс з української мови: учениця 62 групи Фабрикіна Вікторія (вч. Фабрикіна І.В.)
  • Обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості у номінації «Література»: учениця 42 групи Проказюк Анна (вч. Проказюк Л.І.)
  • Обласний заочний конкурс «Цікаві математичні ідеї»: учень 52 групи Гуменний Іван – І місце (вч. Загоруйко Ю.А.)
  • Обласний математичний конкурс «Крок до знань»: учні 42 групи Крещенецька Іванна, Мельник Анна, Олійник Роман, учень 21 групи Романець Ростислав – ІІІ місце (вч. Загоруйко Ю.А.)
  • Обласний конкурс юних літераторів: учениця 42 групи Проказюк Анна (вч. Стельмах С.С.), учениці 61 групи Бучкарик Софія і Волкова Яна (вч. Кушпер Н.В.)
  • Фінальні спортивні змагання «Старти надій»: команда учнів IV курсу – І місце (вч. Цимбалюк В.В., Печеркін О.В.)
  • Обласний етап Всеукраїнських спортивних змагань «Козацький гарт» : команда учнів НВК – І місце (вч. Цимбалюк В.В., Печеркін О.В.)

Всеукраїнські предметні олімпіади, конкурси

• Всеукраїнський конкурс есе до 160-річчя від дня народження І.Я.Франка: учениця 72 групи Королюк Катерина (вч. Крисько О.І.), учениця 71 групи Сюсько Вікторія, учениця 51 групи Січкар Софія (вч. Олійник Г.М.)
  • Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування у м.Тернопіль: команда у складі учнів 62 групи Миронюка Костянтина, Гіпіуса Антона, Савчука Андрія (вч. Вапнічний С.Д.)
  • Всеукраїнський турнір юних інформатиків: команда учнів 62 групи (вч. Вапнічний С.Д.)
  • Всеукраїнська олімпіада з філософії: учень 72 групи Гуменчук Артур (вч. Федулова Н.П.)
  • Всеукраїнська олімпіада з математики «Олімпус. Зимова сесія» 18 учнів 42 групи, 19 учнів 52 групи. (вч. Загоруйко Ю.А.)
  • Міжнародний конкурс з українознавства: учениця 61 групи Волкова Яна (вч. Кушпер Н.В.)
  • Всеукраїнський турнір з робототехніки: команда учнів 62 групи (вч. Вапнічний С.Д., Хмельовська Ж.І.)

Окремою ланкою науково-дослідницької роботи у закладі є діяльність гімназійного наукового товариства. Сьогодні у його секціях займається 52 учні. Щорічно наш НВК забезпечує гідне представництво у І-му та ІІ-му етапах Всеукраїнського конкурсу-захисту учнівських науково-дослідницьких робіт МАН. Крім цього наші учні є гуртківцями Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, що суттєво сприяє підвищенню якості формування науково-дослідницьких навичок учнів. Так , у 2016-2017 н.р. 14 наших гімназистів представляли  свій заклад і місто у ІІ-му (обласному етапі) Конкурсу, семеро з них посіли призові місця: одне І-ше місце – у секції «Технології програмування», чотири ІІ-х місця у секціях «Літературна творчість», «Українська мова», «Англійська мова», «Педагогічка», два ІІІ-х місця у секції «Журналістика» та «Українська література».

Гуменчук Артур – І місце (вч. Шевчук О.В.)

• Чаус Валентина – ІІ місце (вч. Проказюк Л.І.)
  • Рябчун Мар’яна – ІІ місце (вч. Проказюк Л.І.)
  • Клімчук Марія – ІІ місце (вч. Суходольська І.Ю.)
  • Фабрикіна Вікторія – ІІ місце (вч. Фабрикіна І.В.)
  • Кеба Назар – ІІІ місце (вч. Шевчук О.В.)
  • Королюк Катерина – ІІІ місце (вч. Крисько О.І.)

Заключний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту наукових робіт МАН

• Гуменчук Артур – ІІІ місце (вч. Шевчук О.В.)

У 2016 році була підписана угода між Національним центром «Мала академія наук України» та нашим навчальним закладом.

У жовтні 2016 року шляхом конкурсного відбору заклад виборов трирічний грант у програмі First Lego League. Цього року у закладі працює Lego-гурток під керівництвом учителів фізики Вапнічного Сергія Дмитровича та Хмельовської Жанни Іванівни. 11-12 березня 2017 р. команда учнів закладу взяла участь у Міжнародному фестивалі з робототехніки, який проходив у місті Київ в Українському Домі. У фестивалі брали участь 124  команди. Наша команда «Дикі БраzzePи» у багатьох конкурсах входила у десятку найкращих.

У майбутньому ми плануємо більш широке впровадження інноваційних технологій STEM-освіти.  Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки україни №708 від 17.05.2017. наш заклад отримав статус екпериментального навчального закладу по проведенню дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня за темою «Науково-методичні засади створення та функціонування Всеукраїнського науково-методичного віртуального STEN-центру».

Професійний рівень вчителів нашого закладу підвищується завдяки їх участі у міжнародних проектах, програмах тощо. Водночас, і наші учні мають змогу відкривати для себе світ, спілкуватися з носіями мови. Донедавна це було перевагою вчителів англійської, німецької мов. Цьогоріч за сприяння наукового центру "Мала академія наук України" спільно з Європейською організацією ядерних досліджень СЕRN вчитель нашого закладу Вапнічний Сергій Дмитрович мав змогу працювати у IV Науковій школі під керівництвом провідних спеціалістів найбільшої у світі лабораторії фізики високих енергій.

Активною є участь наших учнів у позакласній діяльності. У закладі працює 51 гурток за інтересами, які відвідують 895 учнів. Окрасою художньої самодіяльності є клуб спортивно-бального танцю «Твіст» (керівник С.О.Журавський) – переможець  Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів. На сценах міста та області з великим успіхом виступає хор гімназії під керівництвом Г.Зелінського. Вокальна група «Юність» у складі  Чапалюк Н., Крищенецької  І., Франчук О., Якубенко О., Хомяк О., Омелянюк В., Крижанівської Д., Лапко Д., Решетіліної В., Вакарєвої  М., Позднякової Д. посіла ІІІ місце в обласному конкурсі патріотичної пісні «Україно,  любий край». З-поміж уже згаданих високих спортивних досягнень варто згадати  І місце з легкої атлетики (уч. Стреніцька А., Балясна А., Крижанівська Д., Сінькевич Д., Борищук В., Паламарчук М., Кондратюк  М., Степанюк Д.. Мельничук С., Мазурець В.), І місце з волейболу (хлопці), І командне місце у міських військово-спортивних змаганнях (юнаки VI, VII курсів – вч. Піголь Ю.І.), ІІ місце у військово-спортивній патріотичній грі «Джура» (учні  Трошина В., Сачвук  А., Франчук О., Суходольський Б., Мацідон В., Кеба Н., Багінський В., Тимчук Б. – вчителі Піголь Ю.І., Ткаченко В.Д., Марчук Т.Ф.)

Пріоритетним напрямком виховної діяльності нашого НВК є національно-патріотичне виховання молодого покоління. Цьому сприяють акції, фестивалі, благодійні заходи, які стали у нас традиційними, флеш-моби, зустрічі тощо. Наші діти допомагають воїнам АТО, відвідують Центр реабілітації та Будинок пристарілих, організовують благодійні концерти, охоче відгукуються на допомогу тим, хто цього потребує.

Однак попри позитивні результати діяльності педколективу за минулий рік, слід звернути увагу на  нереалізовані  перспективи із деяких питань:

• окремі недоліки у викладанні предметів варіативного компонента;
  • недостатня діяльність консультативних служб у роботі з батьками;
  • пасивність роботи вчителів творчих груп;
  • часткові недоліки у плануванні та реалізації внутрішньошкільного контролю.

Особливу увагу слід звернути на підготовку учнів до ЗНО, упровадження інноваційних форм проведення занять із підготовки до ЗНО, використання нетрадиційних форм роботи з учнями.

Гостро стоїть проблема зі створенням та відновленням кабінетів. Матеріальна база деяких із них потребує поповнення та осучаснення.

Серед першочергових завдань педагогічного колективу – пошук варіантів школи майбутнього, яка базувалася б на сучасних інформаційно-комунікаційних технологіях, оновлення та поповнення матеріально-технічної й дидактичної бази інформаційно-методичного центру гімназії, забезпечення оптимальних умов для підвищення якості освітнього процесу.

Річний план гімназії передбачає якісне підвищення рівня організації методичної роботи з метою успішної реалізації її основних функцій та продовження   роботи над новою методичною проблемою гімназії «Формування ключових компетентностей успішної особистості засобами інноваційних освітніх технологій».

Річний план націлений на виконання  пріоритетних   завданнь  НВК—створення інноваційного середовища, яке б сприяло повному розкриттю творчого потенціалу педагогів-фахівців у найрізноманітніших сферах діяльності: класно-урочній, позаурочній і науково-методичній; надання якісних освітніх послуг; забезпечення гідних умов для рівного доступу до якісної освіти.

Категорії сайту

Інформація